Три лесни техники: Как да прогоним хремата. На всеки от нас

...
Три лесни техники: Как да прогоним хремата. На всеки от нас
Коментари Харесай

Три лесни техники: Как да прогоним хремата


Три лесни техники: Как да прогоним хремата. На всеки от нас е бил запушен носа. Това е извънредно противен миг. Чувствайки този дискомфорт неотложно се втурваме към аптеката за избавяне с капки или чудодейни хапчета, от които в действителност не се нуждаем.

Днес ще ви кажем по какъв начин да се отървете от хремата бързо и дейно. Има 3 елементарни метода да се отървете от нея без лекарства.

Евгений Комаровски знае тъкмо по какъв начин да се оправи с грипа, само че най-важното е по какъв начин бързо да се излекува настинката при деца без лекарства и увреждане на здравето.

Най-известният украински педиатър има собствен личен способ, доказан от хиляди майки, който ще оказва помощ за облекчение на положението на детето и ускорение на възобновяване му. Разбира се, тази техника е изцяло използвана за възрастни пациенти.

Закупете от аптека елементарен физиологичен разтвор (натриев хлорид) и капете половин пипета във всяка ноздра на всеки час. Може и сами да си извършите ефикасна течност: Разтварят се 1 ч.л. готваска сол в 1 литър вряла вода.

За да ускорите възобновяване, давайте на детето си дневна доза витамин С съгласно възрастта.

Друг асистент в продължителна война с настинката – режим на пиянство на течности. Честото пиянство на топли течности ще спомогне за ускорение на лечебния развой. Може да съчетаете всички тези средства с постоянно проветряване на стаята.

Биологично дейни точки могат да ви оказват помощ бързо да се отървете от хремата и други признаци на простуда.  Масажното влияние върху акупресурните точки лекува ринита, защищава от главоболие, оказва помощ за облекчение на умората и даже усъвършенства зрителната заостреност.

Последователността на въздействието върху точките въздейства на крайния резултат! Първата точка е ситуирана в краищата на носа, в основата на крилата, втората  се намира в ъглите на очите от вътрешната страна. Третата точка е ситуирана в основата на носа сред веждите. Последната, четвъртата точка се намира сред външния ъгъл на окото.

Масажът би трябвало да се прави кръгообразно, като мощно натискате дейните точки с палец и показалец. Движението се повтаря 10 пъти, движейки се от точка на точка.

За най-ефективния резултат можете да извършите 3 метода на подобен масаж с 10 минути отмора. По време на процедурата затворете очи и се пробвайте да се отпуснете, усещайки всяко придвижване на пръстите си. Експертите също по този начин предлагат да се усмихвате – това ще отклони вниманието от заболяването и ще усъвършенства лечебния резултат на масажа.

Масажирайте най-малко два пъти дневно – заран след измиване и вечер преди лягане.

Въпреки че масажът на дейните точки не излекува самата болест и не отстрани повода, без значение дали е вирус или зараза, той изцяло отстранява досадните признаци, оказва помощ за по-лесното лечение  на заболяването и усъвършенства имунитета.

Не е инцидентно, че чесънът се счита за знак на дълголетието. Редовната приложимост на чесън в храната и вдишването на нейния корозивен мирис е ефикасна предварителна защита на доста болести – от сърдечно-съдови до настинки.

Следващият път, когато приготвяте ястия с  чесън, не изхвърляйте стъблото, а го запазете и изсушете. При първите признаци на хремав нос, вземете изсъхнало стъбълце, запалете единия край (той би трябвало да тлее, а не да гори) и вдишвайте чесновия пушек като редувате дясната и лявата ноздра. 5-7 вдишвания ще са задоволителни.

Бъдете деликатни! Децата, страдащи от простуда, не би трябвало да вдишват самия пушек – задоволително е да са, където тлее стъблото от чесън.

Ако след няколко дни хремата не минава, това е основателна причина да се свържете с отоларинголог или алерголог. Ако към момента имате усложнения в дишането една седмица след началото на болестта, чувствате общ дискомфорт, болежка в главата или болежка в очите и назалното обособяване е съществено, непрозрачно или има неприятна миризма, съществува риск от затруднение на заболяването, написа zdrave.to.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР